Home

Nieuws

Over onze kennel

Onze Reuen

Onze Teven

Wat groeit hier op

Puppen

In Memoriam

Showresultaten

Door ons gefokt

Sheltie Standaard

Links

 

Contact:

Marcella Koenen
Noorderweg 23
9356 TG Tolbert
0594 548840

  mfekoenen@gmail.com
(verwijder spaties in het adres
via de link)

Over onsWe wonen in Tolbert, een klein plaatsje tussen Drachten en Groningen waar we naast onze honden ook nog een kleine kudde schapen, 2 ezels en een aantal kippen hebben.
   
Onze kennel bestaat sinds 1991, het jaar dat ons eerste nestje geboren werd. De eerste Sheltie deed zijn intrede in 1988, een sable reu die een maatje te groot was.

De tweede Sheltie kwam in het voorjaar van 1989 uit Engeland, een blue merle teefje met de naam Sheltex Fizzy Lizzy. 
Lizzy was de moeder van ons eerste nestje en is nog achter veel van onze honden terug te vinden. Ze gaf ons o.a. onze eerste zelfgefokte kampioen en was de start van 3 generaties zelfgefokte kampioenen.

Na Lizzy volgde nog twee teven uit Engeland uit de Blazecroft kennel. De eerste, Blazecroft Danish Blue is achter al onze huidige blue merles te vinden. De tweede, CH.Blazecroft Charlie's Angel kreeg maar 1 nest waarin onze eerste zelfgefokte sable teef Dawnville March Brings Gales zat die ook 1 nest kreeg maar verder hebben we met deze lijn niet meer gefokt.

In 2000 importeerden we samen met een andere fokker een in Engeland geboren driekleur reu die via Zuid Afrika met zijn eigenaren naar Canada verhuisde.  Zijn naam: Faradale Frisbee for Grandgables. Frisbee heeft veel voorons betekend maar nog belangrijker was dat we door hem contact hadden met de Grandgables kennel en in 2003 besloten we iets nieuws te proberen en een Amerikaans gefokte teef te importeren.
Grandgables Tri A Pose (Tempo) kwam in maart 2003 op de leeftijd van 10 maanden naar Nederland. Met de beslissing om een Amerikaanse Sheltie te importeren maakten we geen vrienden maar we hebben Tempo met veel plezier en veel succes geshowd en ze was de eerste en tot nu toe nog steeds enige (Noord)Amerikaanse Sheltie die Nederlands kampioen werd.
Tempo is de moeder van 2 kampioenen uit 2 nesten en we hebben inmiddels een kleindochter van haar waarmee we hopen verder te gaan.

We hebben na Tempo nog een Canadees kampioen geïmporteerd waaruit we jammer genoeg maar 1 enkele pup fokten die niet geschikt was om aan te houden.

Hoewel dus niet iedereen het kan waarderen hebben de meeste van onze honden een deel Amerikaans bloed, de één wat meer dan een ander maar meer dan 50% Amerikaans willen wij niet fokken. We proberen in ieder geval het beste van beide werelden te combineren en daarbij hebben karakter en gezondheid prioriteit maar hebben onze honden ook bewezen dat ze het op shows goed kunnen doen.

Omdat we onze honden in de eerste plaats hebben omdat we van ze houden en van hun streken genieten behoren wij niet tot die fokkers die oudere honden of honden waar niet mee gefokt wordt en ander tehuis zoeken. Geen van onze oudere honden hoeft het veld te ruimen voor de jongere generatie.